28.10.2012

Finnabair - Splash workshop

Osallistuin Belgiassa myös toiselle Finnabairin kurssille Splash. Aikaa kurssilla oli vain kaksi tuntia, joten ehdin tuona aikana saada valmiiksi vain taustan ja kiinitettyä kuvan sekä sen alle muutamia paperisuikaleita ja stanssattuja kuvioita. Taustalla oli tarkoitus toistaa samaatyypistä kuviota niin stanssattujen kuvioiden, kuin niiden leikkausjätteiteiden ja maskina käyttämisen muodossa. Täältä löytyy Finnabairin omaa kerrontaa kyseysestä kurssista.
 
Fnnabair kehotti tekemään taustan rennolla otteella enempiä ajattelematta ja tekeminen olikin todella hauskaa. Taustaa työstetiin niin kohojauheilla embossaamalla  kuin roiskimalla teetä sekä Distress Staineja. Taustaa kuvioitiin myös musteilla stanssattuja kuvioita maskeina käyttäen sekä leimaamalla. Teen käyttäminen skräppäyksessä oli minulle ihan uusi juttu ja ihastuin siihen kovasti. Tulette taatusti näkemään teellä roiskittuja sivuja tässä blogissa jatkossakin :)


Sivun koristeleminen jäi siis minun osaltani kotona tehtäväksi. Käytin koristeluun pääosin kurssilta saadun pakin tarvikkeita ja voi miten helppoa skräppääminen onkaan, kun joku toinen on puolestani valinnut sivuun käytettävät materiaalit. Kurssien ja valmiiden materiaalipakkien jälkeen minun on aina vaikea siirtyä skräppäämään omien varastojen tarvikkeista. Tuntuuko sinusta koskaan samalta?

Sivun koristelussa näyttelevät pääosaa Priman resista canvas kukkat, jotka värjäsin suihkemaaleilla ja Distress Staineilla, sekä tietenkin metalliset koristeet (onhan kyseessä Finnabairin kurssi). Canvas kukista tuli sen verran kivoja, että ajattelin kokeilla niiden valmistamista itse stanssamalla canvaksesta ja leimaamalla. Nähtäväksi jää onnistuuko. Onko kenelläkään kokemuksia?


 

21.10.2012

Skissedilla #180

Elina teki eilen Mokossa niin kivaa skissedilla luonnosta, että innostuin sitten minäkin lähtemään haasteeseen mukaan  (sattui olemaan vielä sopivat kuvatkin valmiiksi printattuna). Sivu kertoo otsikon mukaisesta laulu- ja tanssiesityksestä, mutta tarinoinnin olen "piilottanut" sivun taakse. Taidan jatkaa sivun taakse kirjoittamista useamminkin, niin eipä tule ainakaan omalla käsialalla pilattua sivuja viime hetkellä ;)
 
 
 
Luonnoksen neljän kuvan sijasta käytin kolmea sekä käänsin luonnoksen kerran myötäpäivään. Luonnoksen elementit löytyvät sivusta hieman soveltaen, mutta kuitenkin aika tarkasti luonnosta noudattaen.
 
Kuvien taustalla olevan kuvion tein maskilla ja sinisellä krakleerausmaalilla. Siitä tuli kuitenkin liian voimakkaan värinen, joten hioin sen sekä suihkin päälle valkoista suihkemaalia. Valkoiset perhoset tein gessolla. Leimailin taustalle vielä pieniä tanssikuviota tekeviä kengän kuvia sekä tekstiä. Sivussa on paljon kimalletta, kuten otsikossa, punaisissa koristeissa sekä itse grungesta leikkamissani silinterissä ja kävelykepissä, mutta kimalle ei kuvissa tule kovin hyvin esille. Päädyin käyttämään kimalletta, koska esiintymisasuissakin oli sitä runsaasti.
 
 
 

17.10.2012

Finnabair - Industrial Baroque workshop

Oli aivan mahtavaa tavata supertaitava ja vahvan oman tyylin  omaava Finnabair Belgiassa! Osallistuin kahdelle hänen leiskakurssille ja täytyy sanoa, että todella antoisia kursseja olivat molemmat. Perinteistä Finnabair tyylistä raskasta koristelua edustavaa Industrial Baroque -workshopia odotin ehkä enemmän ja odotus palkittiin, sillä sain mielestäni tehtyä ihan Finnabairin tyylisen skräppäyksen ja vieläpä kurssin aikataulun puitteissa :)


Kurssin tarvikkeina olivat lähinnä kolme skräppipaperia sekä pussillinen sekalaisia koristeita. Opettajan pöydällä oli kaikkien yhteisessä käytössä pieni ämpärillinen gel mediumia sekä suihkeita ja maskeja. Gel mediumia käytettiin koristeiden kiinnittämiseen ja kyllä meinasi uskonpuute iskeä tuon tahmasen aineen kanssa työskennellessä. Sormet olivat tahmaiset ja tarttuivat toisiinsa sekä koristeisiin, mutta raskaat koristeet eivät vain tuntuneet kiinnittyvän sivuun :)  No pakkasin sivun lähtiessä matkalaukkuun ja edelleen ovat kaikki koristeet paikoillaan eli ihan tehokasta ainetta kuivuessaan.


 

14.10.2012

Sain ilon ja kunnian esitellä skräppäystyyliäni Emmon Vuoroin vieraassa -blogisarjassa :) Samalla pyörähti myös käyntiin vv -haaste #5:

Valitse mieleisesi suora Bingo -ruudukosta ja skräppää sivu ainakin näitä elementtejä käyttäen (enemmänkin saa käyttää Bingo -ruudukon elementtejä!). Linkitä työsi tänne viimeistään sunnuntaina 21.10. mennessä ja olet mukana pienen varastoistani kasatun palkinnon arvonnassa.



Toivottavasti mahdollisimman moni inspiroituu! Jään mielenkiinnolla odottamaan teidän tekemiänne skräppäyksiä (myös blogittomien on mahdollisuus osallistua). Tässä vielä Emmon blogissa julkaistu tarinani...
 

Minun skräppäystyylini



Aloitin skräppäyksen yli viisi vuotta sitten ystäväni innoittamana. Ensimmäisiä hankintojani oli kirja Encyclopedia of Scrapbooking ja sen pohjalta lähdin opettelemaan skräppäyksen alkeita sekä hankkimaan tarvittavia välineitä ja materiaaleja. Skräppäystyylini on muuttunut alkuajoista melkoisesti, mutta edelleen tunnistan töissäni tietyjä piirteitä, joita olen skräppäyksissäni aina pitänyt tavoiteltavana. Skräppäykseni lähtevät useimmiten liikkeelle skräpättävästä aiheesta ja tavoitteenani on skräppäyksellä vahvistaa tarinan tunnelmaa tai kuvassa olevaa ympäristöä valitsemalla niihin sopivia värejä, materiaaleja ja koristeita.

Aloittaessani harrastusta sivuni olivat paljon suoraviivaisempia ja yksinkertaisempia kuin nykyään. Alussa käytin lähinnä valmiita koristeita, mutta nyt pidän enemmän itse tehdyistä sekä paperista leikatuista koristeista. Tyylini on vuosien varrella muuttunut kerroksellisemmaksi ja runsaammiksi, mikä näkyy hyvin seuraavista kuvista (ylärivissä ensimmäisiä skräppäyksiäni ja alarivissä nykyisiä).


Pidän väreistä, enkä kaihda kirkkaitakaan värejä, mikäli ne sopivat aiheeseen. Käytän skräppäyksissäni erilaisia värejä teeman ja fiiliksen mukaan. Usein nappaan värit sivuun ainakin osittain valokuvasta, minkä seurauksena pojasta ja tytöstä tehdyt sivut eroavat melkoisesti värimaailmaltaan. Skräppään harvemmin itsestäni, mutta silloin käyttän usein lempivärejäni turkoosia ja mustaa.


Oikean sävyisten papereiden sekä niihin sopivien materiaalien valitseminen on minusta aina hauskaa puuhaa. Pidän kovasti kuviopapereista ja käytän niitä niin kokonaisena taustana kuin pienemmiksi leikeltynä erilaisiin muotoihin sekä erilaisten koristeiden tekemisessä. Harvemmin enää nykyään valitsen taustaksi ”käsittelemätöntä” yksiväristä kartionkia, vaan kuvioin sen erilaisilla maaleilla, musteilla ja kynillä. Papereiden lisäksi käyttää myös paljon muita materiaaleja, kuten nauhoja, pitsejä, kangasta, metallia ja kalvoa. Pidän myös langoista, käsin ompelemisesta ja sen tuomasta tekstuurista.





Erilaiset materiaalit skräppäyksessä.


Kerrokselliset skräppäykset ovat minulle hyvin tyypillistä. Minusta on ihanaa yhdistää erilaisia papereita: leikata, repiä ja sommitella kerroksittain. Pidän myös kortisteiden tuomasta kolmiulotteisuudesta. Itse tehdyt ja ideoidut koristeet sekä valmiiden koristeiden tuunaminen ovatkin iso osa skräppäystäni. Valmiita koristeitakin, kuten kukkia ja pahvikoristeita, käytän myös mielellään.





Itse tehtyjä koristeita.


Skräppäämäni sivut ovat yleensä hyvin vaihtelevia eikä niiden tekeminen etene minkään tietyn kaavan mukaan. Pidän erilaisista tekniikoista ja aina on myös mukava kokeilla jotain uutta. Valokuvan sijoitan usein lähelle sivun keskustaa (varsinkin 10x15cm kuvan) ja kuvaa kehystämään sommittelen tyypillisesti pari koristerykelmää.




Runsaita koristerykelmä.


Skräppäystyylini on täyteläinen ja suuren tyhjän tilan jättäminen sivuun ei ole minulle ominaista. Sovittelen, mallailen ja harkitsen yleensä tarkasti miten sivun elementit sijoitan. Sivun työstäminen etenee yleensä pienin askelin ja ideat syntyvät ja kypsyvät pikkuhiljaa. Kotioloissa sivun valmistumiseen voi mennä monta päivää ja usein minulla on kaksi skräppäystä yhtä aikaa työn alla. Saatan käyttää aikaa skräppäämiseen vain muutaman minuutin kerrallaan jonkin yksittäisen elementtin siirtämiseen tai lisäämiseen, tai voin näperrellä koristetta jopa useamman tunnin kerrallaan. Minulle skräppääminen on parasta ja rentouttavinta silloin, kun voin tehdä sivuja hitaasti ja satunnaiseen tahtiin.

Skräppäyksessä on nähtävissä selkeitä trendejä, joilla on ollut vaikutusta myös minun tyylini kehittymiseen. Mixed media –tyylinen skräppäys alkoi kiinnostamaan minua pari vuotta sitten ja luulen että se on tullut jäädäkseen skräppäyksiini. Pidän erilaisisten materiaalien, maalien, pastojen, suihkemaalien, maskien ja leimasimien käyttämisestä, niin taustojen tekemisessä kuin koristeiden tuunamisessa. Mixed medialla on helppo luoda juuri tarvittavan värinen ja tyylinen sivu. Välillä on myös hyvää vaihtelua tarttua skräppäyshaasteisiin ja tehdä jotain omalta mukavuusalueelta poikkeavaa. Tosin silloinkin omat mieltymykset selkeästi ohjaavat lopputulosta.

Mukavia skräppäyshetkiä niin uusille kuin vanhemmillekin skräppääjille :)

Creomi

11.10.2012

Scraptastic 2012 - Belgia, Gent

Viime viikonloppu skräppäystapahtuma Belgian Gentissä oli aivan mahtava. Pää on vieläkin pyörällään kaikesta näetystä ja koetusta. Tällä kertaa workshopien valinta onnistui paremmin kohdalleen kuin viime vuoden tapahtumassa ja olen tyytyväinen kaikkien opettajien antiin. Vähän jäi kyllä harmittamaan etten tälläkään kertaa saanut aikatauluuni sopimaan yhtään Donna Downeyn workshopia (varsinkin The Big 40 -workshop , mutta toivon että vielä joskus tulee tilaisuus siihenkin).
 
Tunnelma kursseilla oli jotenkin viime vuotista rauhallisempi, mutta siihen vaikuttaa varmasti paljon sekä opettaja että oma asennoituminen (otin itse rennommin, kun tiesin että kiirettä kuitenkin pitää). Sain useamman työt tehtyä melkein loppuun kurssilla, mutta pientä hiomista kaikissa vielä löytyy. Laitan töitä sitten myöhemmin esille kunhan saan valmiiksi. Viime vuonna olin ilmoittautunut kolmeen minialbumi -workshopiin, joista yksi on edelleen keskeneräisenä, joten tästä viisastuneena osallistuin vähän pienempien projektien tekemiseen.



Sää oli koko viikonlopun hyvin sateinen, mikä ei meitä sisätiloissa skräppääjiä juurikaan haitannut. Sunnuntaina piipahdimme pois lähtiessämme Gentin ihastuttavassa keskustassa ja silloin ilma helli meitä kameralla varustautuneita turisteja. Kaupunki oli erittäin viehättävä ja kuvauksellinen. Harmi ettei aikaa ollut enempää!


Tapahtumassa oli muutamia kauppiaita ja tulihan sitä tietenkin taas hankittua kaikkea tarpeellista:  maskeja, leimasimia, metallisia koristeita, panpastelleja (niistä juttua myöhemmin), maaleja yms. Hintataso oli lähes Suomen luokkaa, mutta aika kivasti oli monenlaista tarviketta tarjolla. Piti vähän jarrutella :D

5.10.2012

Apupöytä/tarjoiluvaunu Ikeasta

Hankin itselleni Ikeasta turkoosin apupöydän kaikille askartelussa käyttämilleni "lisäaineille". Mukavasti vaunu tuntui täyttyvänkin :) Vaunusta löytyy nyt tosi näppärästi eri tuotteet ja niiden värisävyt. Aikaisemmin akryylimaalit, suihkemaalit yms. olivat pienissä läpinäkymättömissä laatikoissa, joista eri värisävyjä oli tosi hankala nähdä ja lähes kaikki pullot piti käydä läpi etsiessä juuri sitä oikeaa. Olen todella tyytyväinen hankintaani niin käytännöllisyyden kuin värin suhteen.