29.9.2013

Prima BAP September 2013 - Ecoline watercolor testing

Ostin Leimailutaivaassa käydessäni Amaliasta pari Ecolinen nestemäistä vesiväriä ja niitä lähdin testaamaan tämän skräppisivun taustaan. Taustaleimailujen jälkeen levitin paperille ohuen kerroksen gessoa niihin kohtiin, joihin ajattelin kokeille sinisen Ecolinen lisäämistä. Ecoline -väri osoittautui paremmiksi, kuin mitä olinkaan osannut odottaa, eli tusikin pystyn välttymään muutaman lisävärin ostamiselta!


Muuten sivussa on käytetty useiden eri Priman sarjojen papereista leikeltyjä kuvioita sekä koristeita. Kiva oli taas katsella läpi Priman tarvkkeita ja rakentaa niistä tällä kertaa poikamainen sivu.

 

26.9.2013

Valokuvasuurennos - Skräppihetket haaste #18

Skräppihetkissä haastetaan tällä kertaa käyttämään vähintää 13x18 kuvasuurennosta. Ei ollutkaan ihan helppo tehtävä minulle, joka haluaa rönsyillä ja täyttää sivun maaleilla, koristeilla yms. Lopputuloksesta tuli kuitenkin varsin mieleinen.


Tämä sivu rakentui hyvin yksinkertaisista tarvikkeista, kuultopapreista ja Priman kukista. Tulostin kuvan A4 -kokoiselle valkoiselle kuultopaperille ja kiinnitin sen valkoiselle skräppikartongille. Reinoille jäävän valkoisen kartongin peitin toisella kuvioidulla kuultopaperilla, josta leikkasin keskiosan pois ja rullasin vielä sen vasemmalla olevaa revittyä reunaa. Koristeeksi vain värisävyltään sopivia Priman kukkia ja pitsinauhaa, ja tulos on taatusti tyttömäinen :)

22.9.2013

Art Journal -kurssi, Mielesi maisemia

Osallistuin Päivin Mielesi maisemia Art Journal -kurssille ja tänään sain viimeisteltyä siellä aloittamani sivun. Tarinointi sivusta vielä puuttuu, mutta koska siitä tuli hyvin henkilökohtainen, lisäsin sen vasta sivuun kuvaamisen jälkeen sen vasempaan yläkulmaan.

Kurssi oli todella antoisa ja tunnelma Amaliassa oli rennon mukava. Tämän sivun tekemiseen oli mukava heittäytyä, olla ajattelematta liikaa ja antaa vaan kynän viedä vauhdilla! Pohdiskelu, miksi sivusta tuli juuri tämän näköinen, alkoi vasta sen jälkeen kun itse kuvitettu paperi oli leikelty muodoksi ja muodot liimattu paperilla. Pidän kovasti Päivin tyylistä tehdä taidepäiväkirjaa!!


 

12.9.2013

Life Book 2013

Olen ollut mukana Tamara Lamporten järjestämällä Life Book 2013 mixed media/art journaling -verkkokurssilla vuoden alusta ja kiirettä on pitänyt. Positiivisessä mielessä tosin, vaikka skräppäykset ovatkin kyllä jääneet vähemmälle tästä syystä. Life Book on ollut kokonaisuutena aivan ihana ja voin lämpimästi suositella kurssia kaikille, jotka haluavat oppia jotain uutta ja erilaista mixed median saralla (myös piirtämistä :))! Opettajina toimii aivan huikea joukko kansainvälisiä taiteilijoita, joilla jokaisella on vahva oma tyyli ilmaista itseään. Vuoden 2013 Life Bookiin on mahdollista päästä vielä mukaan syyskuun ajan, mutta tämän jälkeen kurssille pääsy sulkeutuu. Koko vuoden kurssi on hinnaltaan todella kohtuullinen ja mitä parasta, videot voi tallentaa itselleen myöhempää katselua varten, mikä vähetää ainakin minulla sterssiä, sillä olen tälläkin hetkellä useamman viikon jäljessä. Tässä muutamia hyvin erilaisia kurssilla tekemiäni mixed media -töitä:





Ja sitten vielä mukava tuore uutinen, Life Book 2014 ilmoittautuminen alkaa 7. lokakuuta! Itse ajattelin ensin jättää tämän väliin, kun vielä on niin paljon tämänkin vuoden juttuja tekemättä, mutta nähtyäni listan opettajista, en ehkä pysty välttämään kiusausta. Kuka lähtee mukaan? Yhtään suomalaista en ole kurssilla tavannut, mutta tosin en ole itsekään ryhmässä ollut kovin aktiivinen.